Myyntityön

ja sen johtamisen

kehittäminen

Viemme myyntitulokset uudelle tasolle

Autamme yrityksiä saavuttamaan ja usein ylittämään liiketoiminnalliset tavoitteensa.

Muotoilemme ja viemme myynnillisen tekemisen toimintavat uudelle kasvua tukevalle tasolle.

Palvelumme keskiössä on myyntisparraus ja johdon coaching, joita pohjustamme erilaisilla taustakartoituksilla ja analyyseilla. Konseptoimme ja tuotteistamme myös tarvittaessa palvelut ja tekemisen myyntiä tukevaan muotoon sekä vahvistamme myyntityötä sitä tukevalla digitaalisella viestinnällä ja sisältömarkkinoinnilla.


icons8-personal-trainer-50.png

Myynnin ja johdon sparraus

halutessasi viedä myyntiä uudelle tasolle ja johtaa sitä onnistuneesti.

Palvelumme keskiössä on myynnin ja johdon sparraus, joita voidaan tehdä henkilötasolla, pienryhmissä tai valmennustilaisuuksien muodossa.

Sparraussuhteen avulla pystyt saamaan todellista muutosta myynnin ja sen johtamisen toimintatapoihin. Lähestymme sparrattavaa asiaa hyvin käytännöllisesti ja vaikutamme tavoitteistasi riippuen ensisijaisesti yrityksesi tavoitteita tukevaan myynnilliseen tekemiseen ja kulttuuriin. Pidemmän suhteen avulla varmistat, että uudet toimintatavat vakioituvat vahvemmin päivittäisen arjen käytännöiksi.


icons8-sport-helmet-50.png

Myynnillisen tekemisen ja osaamisen selvitys

halutessasi saavuttaa uusia tavoitteita ja ymmärtää, mikä on tämänhetkisen tekemisen taso.

Myynnin ja sitä tukevan viestinnän sekä sisältömarkkinoinnin nykyisten toimintatapojen selvittäminen on tehokas askel kohti myyntitulosten seuraavaa tasoa. On huomattavasti helpompaa johtaa tuloksia nostavia muutoksia, kun vahvuudet, joita kannattaa vahvistaa ja kehitysalueet, joihin kannattaa panostaa, on tunnistettu kokonaisvaltaisesti asiantuntijan toimesta.


icons8-strategy-50.png

Myynnillinen tuotteistus ja konseptointi

Halutessasi sujuvoittaa myyntityötä tai lanseeratessasi uutta palvelua.

Autamme tiivistämään uudet ja nykyiset palvelut helposti myytäviksi konsepteiksi, parempaan kannattavuuteen tähdäten sekä teroittamaan sisäiset prosessit niiden myynnin sujuvoittamiseksi.


icons8-boxing-glove-50-2.png

Myyntiä tukeva viestintä

Halutessasi jäädä mieleen tai erottua massasta myyntityötä tukevalla tarinalla.

Myös myynnillinen viestintä ja myyntiä tukeva markkinointi kuuluvat palveluihimme. Uskomme, että tämän päivän tuloksellinen myyntityö on yhdistelmää oikeanlaista ihmislähtöistä tekemistä ja datan & analytiikan mahdollistamaa automatisointia ja kohdennusta. Myynnillisen viestinnän palvelumme ruokkivat myyntiä mm. muovaamalla yritysten tarinaa sitä tukevan sisältömarkkinoinnin, videotuotannon sekä digitaalisen viestinnän suunnittelun keinoin.

 
BrandPhoto_MyyntijohdonPT_PREMIUM_0014.png
 

Onko myynnillinen toimintatapanne tuottava?

Selkeä ymmärrys myynnillisen tekemisen fokusalueista helpottaa myynnillisten tavoitteiden saavuttamista.

Anne meidän selvittää, mihin teidän kannttaisi keskittyä?

 
Nimi *
Nimi
Puhelinnumero
Puhelinnumero
 

Myyntijohdon

valmentaminen

Myyntijohto valmentaa myyjiä ja johtaa myyntitiimejään onnistumaan. Kokeneet myyjät tarvitsevat erilaista ohjausta, kuin tuoreet myyjät. Kuitenkin selkeä johtamisen toimintamalli on kaikkein olennaisinta onnistumisten ja oppimisen varmistamiseksi.

Entä kuka ohjaa myyntijohtoa onnistumaan ja kehittymään?

Usein menestyneimmät johtoasemissa olevat henkilöt ovat ymmärtäneet myös ulkoisen neuvonannon ja avun merkityksen. Autamme myynnin esimiehiä näkemään uusia luovia tapoja johtamiseen, ymmärtämään säännöllisten johtamishetkien syvemmän merkityksen ja muistutamme tutuista perusasioista. Valmennamme olemaan systemaattisempia, johdonmukaisempia sekä ymmärtämään johtamisen keskeisimmät prioriteetit kuhunkin tilanteeseen.

Lyhyesti: autamme myynnin esimiehiä onnistumaan työssään. Toimintatapamme on useimmiten henkilökohtainen puolen vuoden mittainen coaching-ohjelma, mutta se voi olla aivan muutakin tilanteestanne riippuen.

mikko-teittinen-myyntijohdonpt.jpg

Mikko Teittinen

CEO

Bang & Bonsomer Group Oy

"Toteutimme myyntijohdon valmennusohjelman useissa eri maissa sekä liiketoimintayksiköissä. Antti auttoi meitä kehittämään myynnin johtamisen käytäntöjä ja esimiestyön systematiikkaa. Hän antoi henkilökohtaista tukea sekä neuvontaa esimiestilanteisiin ja haasteisiin…”

ole-arvid-liodden-myyntijohdonpt.jpg

Ole-Arvid Liodden

CEO / Partner

SignatureSalesSystem

"I have had the pleasure to learn from and discuss sales and development with Antti Paussu. I really must say that his knowledge, passion and interests about how to transform and create results on the next level, is something that really have helped me a lot."

nina-laakkonen-myyntijohdonpt.jpg

Nina Laakkonen

Head of Private Banking Finland

Ålandsbanken Private Banking Finland

"Yhteistyössämme jokainen osallistuja on joutunut tekemään pieniä henkilökohtaisia muutoksia toiminnassaan. Niiden vaikutus näkyy selkeästi tuloksissa. Vanhojen toimintamallien, uskomusten ja tekosyiden kyseenalaistaminen on auttanut meitä muutoksen toteuttamisessa."

Myynnin

valmentaminen

Menestyvät myyntitiimit johtajineen ovat aina ajan hermolla ja oppivat sekä kehittyvät jatkuvasti. Myynnin koulutukset ja valmennuksemme ovat toimivia täsmäiskuja myyntijohdon ja -tiimin tarpeisiin. Ne räätälöidään aina ko. yrityksen / osallistujien tarpeiden mukaisesti.

Haluamme tuoda palveluidemme ostajille heidän haluamiaan liiketoiminnan tuloksia, siksi joskus myynnin valmennus voi olla myös “väärä” hankinta ja meidän kannattaakin aloittaa yhteistyömme myynnin johtamisen selkeyttämisellä. Tämän vuoksi kanssamme kannattaa keskustella jo ennen kuin päättää ostaa valmennusta.

outi-ruohola-myyntijohdonpt.jpg

Outi Ruohola

HR Director

Castrén & Snellman

"Antti on kouluttanut sekä asiantuntijaesimiehiämme että koko muuta organisaatiotamme mm. oman työn johtamiseen liittyen. Valmentajana hänellä on aina hyvin käytännönläheinen lähestymistapa asioihin. Uskottavana ja luontevana esiintyjänä hän saa yleisön hyvin mukaansa. Yhteistyökumppanina Antti on aktiivinen ja asiakkaan etua vahvasti ajatteleva."

nina-laakkonen-myyntijohdonpt

Nina Laakkonen

Head of Private Banking Finland

Ålandsbanken Private Banking Finland

"Yhteistyössämme jokainen osallistuja on joutunut tekemään pieniä henkilökohtaisia muutoksia toiminnassaan. Niiden vaikutus näkyy selkeästi tuloksissa. Vanhojen toimintamallien, uskomusten ja tekosyiden kyseenalaistaminen on auttanut meitä muutoksen toteuttamisessa."

kaj-dahlstrom-myyntijohdonpt.jpg

Kaj Dahlström

CEO

Steripolar

"Olen yli vuosikymmenen tehnyt yhteistyötä Antin kanssa ja yhteistyö jatkuu edelleen. Steripolar markkinoi sairaalatarvikkeita Suomen terveydenhuollolle niin isoille, kuin pienille yksiköille. Olemme Antin kanssa yhdessä määritelleet strategiat ja suunnitelleet siihen tarvittavat kehittämis- ja koulutustarpeet, joiden myötä Steripolar on menestyvä kasvuyritys."

Valmennuspaketit

Jos haluat valmiiksi rakennetun ja toimivan ratkaisun myyntitiimisi taitojen kehittämiseen tai ajantasalle tuomiseen, tutustu valmiisiin valmennuspaketteihimme.

Kannattavan B2B-myynnin perusteet

Kannattavan B2B-myynnin perusteet

8 viikon Myynnin sparrausjakso, joka on suunnattu myyntiuraansa aloitteleville tuoreemmille myyjille.

Johtaja 2.0

Johtaja 2.0

24 viikon Myynnin johtamisen sparrausjakso, joka koostuu 8 viikon Johtajuuden Tasonnosto -digivalmennuksesta sekä neljästä sparraustapaamisesta ja välitehtävistä Myyntijohdon PT:n kanssa.

Helposti ostettavan palvelun ABC

Helposti ostettavan palvelun ABC

3 tuotteistamistyöpajan sarja, jonka aikana kirkastetaan ja luodaan olemassa olevalle tai uudelle palvelulle raamit ja konsepti, jota on helpompi ostaa ja myydä.

Tarina kuntoon

Tarina kuntoon

8 viikon Myyntiä tukevan viestinnän sparrausjakso, joka on suunnattu täydentämään ja helpottamaan perinteistä myyntityötä digitaalisen viestinnän ja sisältömarkkinoinnin keinoin.

 
MPT-saleshero

Kysy lisää valmennuspaketista!

Nimi *
Nimi
Valitse paketti, josta haluat saada lisätietoa.
Älä epäröi, kysy rohkeasti!
 

Palveluiden

kaupallistaminen

Joskus kyse ei ole pelkästään myynnillisestä tekemisestä ja sen johtamisesta. Kyse voi olla yhtälailla palvelun ja sitä tukevan myynnin konseptoinnin puutteellisuudesta.

Autamme tuotteistamaan palveluistasi kaupallisia konsepteja, joita on helpompi ostaa ja näin ollen myydä.

Myyntiä tukeva

viestintä

Myös myynnillinen viestintä ja myyntiä tukeva markkinointi kuuluvat palveluihimme. Uskomme, että tämän päivän tuloksellinen myyntityö on yhdistelmää oikeanlaista ihmislähtöistä tekemistä ja datan & analytiikan mahdollistamaa automatisointia ja kohdennusta.

Tyypilliset myynnillisen viestinnän ja markkinoinnin haasteet ovat:

  1. Yrityksellä ei ole tarinaa.

  2. Yrityksen tarina ei tue myyntiä.

  3. Yrityksen tarina on liian monimutkainen.

Myynnillisen viestinnän palvelumme ruokkivat myyntiä mm. muovaamalla yritysten tarinaa sitä tukevan sisältömarkkinoinnin, videotuotannon sekä digitaalisen viestinnän suunnittelun keinoin.

Nimi *
Nimi
Puhelinnumero *
Puhelinnumero